Вести

Вучић: Брза пруга приоритет седнице влада Србије и Мађарске

Председник Владе Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Мађарске Атилу Пинтера и том приликом изразио задовољство што ће друга заједница седница влада Србије и Мађарске бити одржана 1. јула у Будимпешти.

Oчекује се да заједничка седница, уз истовремено одржавање Пословног форума српских и мађарских привредника, пружи додатни подстицај развоју билатералне сарадње.

Премијер Вучић је најавио да ће брза пруга између Београда и Будимпеште бити приоритетна тема седнице, како би радови почели до краја године.

Српски премијер јe нагласио да изузетно цени подршку Мађарске евроинтеграцијама Србије, а посебно ангажовање мађарских стручњака у пружању помоћи нашем преговарачком тиму.

Амбасадор Пинтер истакао је да је Мађарска потпуно задовољна билатералним односима са Србијом.

„Везе двеју земаља никада нису биле боље, ми сматрамо да нема отворених политичких питања у нашим односима, пре свега захваљујући раду актуелне Владе Србије", рекао је мађарски амбасадор.

Најавио је да ће највећи део свог амбасадорског мандата посветити јачању економских веза двеју земаља, а посебно изналажењу могућности за улагање мађарских компанија и у другим деловима Србије, а не само у Војводини.