Вести

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА 82 ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА

Данас, 31. августа, у сали Дома културе у Бачу, потписани су уговори о суфинансирању инвестиција у физичка средства пољопривредних газдинстава у 2018. години, са укупно 82 носиоца пољопривредних газдинстава са територије наше општине
.
Уговоре је пољопривредницима лично уручио председник општине Бач, Борислав Антонић, истичући том приликом да је задовољан што се, већ трећу годину за редом, на овај начин брине о развоју пољопривреде на територији општине Бач.

Инвестиције у набавку физичких средстава у области сточарства, пчеларства и највише у области биљне производње и вишегодишњих засада по речима г. Антонића допринеће наставку добре локалне политике руралног развоја, а евидентно је да су средства по овогодишњем конкурсу распоређена у ширем спектру-за више области него раније, равномерно уважавајући сва насељена места општине и то са знатним учешћем жена као корисника средстава.

За суфинансирање инвестиција у пољопривреду је ове године опредељено у буџету и овим конкурсом утрошено, 8 милиона динара, а у наредном периоду се очекује расписивање Конкурса за субвенционисање каматних стопа за краткорочне кредите у области пољопривреде, чиме ће се у потпуности реализовати овогодишњи Програм пољопривредне политике и политике руралног развоја у општини Бач, на који је сагласност дало надлежно министарство.