Вести

ПРВА МАНИФЕСТАЦИЈА "ДАНИ ЈАГОДЕ И МЕДА" ОДРЖАНА У ОПШТИНИ БАЧ

У недељу 31.маја у Бачу одржана је 1.манифестација „Дани јагоде и меда“ . Организатор манифестације је била Туристичка организација општине Бач.
На штандовима у градском парку представили су се Воћарска задруга „Бачка јагода“ као и Удружење пчелара „Мостонга“ из Бача. Производе од меда представили су и гости из Бачке Паланке и Бачког Петровца као и Центар за органску производњу из Селенче.
Током манифестације посетиоци су били у прилици да дегустирају јагоде са медом у неограниченим количинама као и Бачку медовачу-ракију од меда.
Учесници на овогодишњим Данима јагоде и меда били су и ученици О.Ш. „Вук Караџић“ из Бача, за које је била организована олимпијада. Деца, подељена у 4 групе, такмичила су се у 5 разних игара (Преношење јагода кашиком, Трка келнера, Јагоде преко главе) а у последње две игре су се опробали у прављењу посластице од јагода, меда и шлага и која група прва поједе направљену посластицу. Све игре су бодоване, победничка екипа је награђена пехаром а сви учесници су добили захвалнице.
Пехаром је награђен и најуређенији штанд произвођача меда из Бачке Паланке.
Цео догађај био је употпуњен наступом КУД-а Младост као и изложбом сувенира.