Вести

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић борави данас у Цириху

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић борави данас у Цириху где учествује на Пословном форуму у организацији Привредне коморе Швајцарска – Централна Европа.

Отварајући форум „Србија на путу модерне економије”, амбасадор Швајцарске у Србији Жан Данијел Рух истакао је да је број швајцарских инвестиција у 2014. години дуплиран у односу на период 2013. године. Швајцарске компаније су највише заинтересоване за улагања у области информационих технологија, пољопривреде, индустријске производње и дрвне индустрије.

„Београд је динамичан и модеран град са образованим људима вољним да раде на изградњи добре будућности за своју земљу”, нагласио је Рух и додао да је Влада Србије одлучна да обезбеди сигурно пословање страним компанијама и да велику важност придаје регионалној стабилности.

Обраћајући се присутним инвеститорима, премијер Вучић говорио је о економским и законским реформама које Србија спроводи, као и о спољнополитичким активностима владе, споразуму са ММФ-ом и односима у региону.

Он је истакао да је регионална стабилност веома битна и да Србија чини све како би је сачувала.

„Регион Западног Балкана може да иде напред само ако сви заједно радимо. Србија ће наставити да инвестира у регионалну стабилност. Наш посао је да радимо за наш народ”, закључио је премијер Вучић.

Он је швајцарске инвеститоре обавестио о подстицајима које Влада Републике Србије даје страним компанијама и нагласио: “Србија је у могућности да понуди најбоље услове у региону, за све стране инвестиције”.

Премијер Вучић је пожелео добродошлицу свим инвеститорима вољним да улажу у Србију и говор завршио реченицом “Нека се Србија уздигне”, алудирајући на завршне речи Винстона Черчила, који је у истој згради 1946. године одржао говор поздрављајући уједињење Европе узвикујући “Нека се Европа уздигне”.

Учествујући на Пословном форуму са члановима наше делегације, министар финансија Душан Вујовић је након обраћања одговарао на бројна питања представника швајцарских компанија.

Премијер Вучић састаће се током поподнева и са швајцарским државним секретаром за образовање, истраживања и иновације Мауром Дел'Амброђом и обићи компанију „Ернст Швајцер“, која ужива велики углед у примени стручног усавршавања кроз систем дуалног образовања.