Вести

ПОЧИЊЕ ДОГРАДЊА И РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУ”КОЛИБРИ” БАЧ

У петак, 18.07.2015. године у Свечаној сали општине Бач потписан је уговор којим практично почиње реализација прве фазе радова на доградњи и реконструкцији објекта Предшколске установе Колибри у Бачу. Вредност радова је 13.350.000 динара, а радове финансира Општина Бач. Уговор је потписан са представницима фирме Слован прогрес д.о.о као најповољнијим понуђачем.
Предметном доградњом и реконструкцијом предвиђено је проширење главног хола вртића у Бачу, проширење кухињског блока са пратећим садржајима, реконструкција постојећег простора канцеларија и њихово проширење за потребе трпезарије за децу старијих узраста, затим проширење сале за физичко, те доградња спратног анекса са улазним холом и степеништем, два простора за боравак деце нижег узраста са санитарним чворовима и отвореним наткривеним терасама у приземљу и три канцеларије, зборницом и санитарним чвором за запослене на спрату.
Пројектним задатком као и техничким и струковним правилима, предвиђено је да у складу са локалним условима, у оквиру целог објекта буду урађене инсталације водовода и канализације, против пожарне хидрантске мреже, инсталације слабе и јаке струје те машинске инсталације.
Прва фаза радова би требала бити завршена до почетка нове школске године, тј. до 1-ог септембра.
Општина Бач приводи крају прикупљање пројектне документације за другу фазе радова, чије извођење неће реметити редован рад ове установе, па се може изводити и у току школске године.