Вести

ОТВОРЕН НОВИ ПРОИЗВОДНИ ПОГОН У БАЧУ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић посетио је данас општину Бач, где је у новој хали у Индустријској зони а у присуству руководства ове општине, отворио производни погон фабрике дрвне амбалаже и производа од дрвета, „KSC Tectona“
Изградњу хале по највишим стандардима је финансирала општина Бач у циљу привлачења инвеститора и отварања нових радних места а уз учешће Министарства привреде.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић је у изјави за медије нагласио да су се у Бачу до пре три године фабрике само затварале а данашње покретање новог производног погона оценио као велики и важан догађај, јер се запошљавањем 50 радника и ангажовањем 30 радника у сезони прави први корак за развој општине Бач. Како је истакао, најчешће се говори о улагањима у велике градове и општине али су Покрајинској влади једнако важне и мање општине у које инвеститори нису долазили и додао да је данашње отварање 50 радних места у Бачу значајно исто толико као када би се у Новом Саду отворила фабрика са две или три хиљаде запослених.
У данас отвореној новоизграђеној вишенаменској хали индустријској зони у Бачу, површине 1150 квадратних метара, „KSC Tectona“ ће производити дрвну амбалажу: палете, дрвене бокс палете, гајбице, дршке за алате као и подне елементе. Директор ове фирме Никола Чавка, захвалио се општинској управи, Јужнобачком округу и „Војводинашумама“ на ефикасности и предузетности и рекао да ће ова фабрика већ следећег месеца радити пуним капацитетом, као и то да ће велики део производње бити усмерен ка иностраном тржишту.
Председник општине Бач Драган Сташевић је рекао да је данашње покретање производње и отварање првих радних места у дугом периоду од двадесет година важан корак у развоју ове општине, да су многи инвеститори препознали добру пословну атмосферу која је створена у протекле три године као И да ће се наставити у том правцу.
Отварању хале и пробној производњи присуствовао је И начелник Јужнобачког управног округа Милан Новаковић, директорка Војводинашума Марта Такач, директор огранка Дејан Петровић, директор огранка ЕД Сомбор Зоран Симендић, представници Гаранцијског фонда као и велики број грађана.