Вести

ОТВАРАЈУЋА КОНФЕРЕНЦИЈА ИПА ПРОЈЕКТА ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СА МАЂАРСКОМ

Делегација општине Бач посетила је у суботу, 4. јуна, варош Бачборшод у Мађарској поводом званичног почетка пројекта међуграничне сарадње Пројекат, који финансира Европска унија, односи се на унапређење одрживог развоја, културног наслеђа и туристичке понуде, ондосно на осветљење, видео надзор и уређење Бачке тврђаве, као и рестаурацију старе капеле Латиновић у Бачборшоду.

Представнике општине Бач срдачно су дочекали мађарски партнери, који су се потрудили да ово упознавање и почетак пројекта протекну у лепој и пријатној атмосфери.
Председник општине Бач Драган Сташевић истакао је да ова два места повезују иста прва три слова у називу, али да ће кроз овај пројекат остварити и културну, историјску и пријатељску повезаност и сарадњу, за коју се нада да ће се наставити и након завршетка пројекта. Са тим се сложио и градоначелник Бачборшода Ласло Чомор, који се захвалио представницима општине Бач на посети, и изразио задовољство због пројекта који ће ујединити две општине и унапредити њихов културни и историјски значај.
Током посете представници општине Бач уживали су у локалним специјалитетима, упознавању са историјом и културом Бачборшода, обиласку капеле Латиновић, дегустацији вина у оближњој винарији, као и непланираној пријатељској фудбалској утакмици. Из Бачборшода је делегација понела лепе успомене и пријатне утиске, а остављено је обећање да ће узвратити гостопримство на предстојећим Данима европске баштине, који су заказани за 19. септембар.