Вести

ОПШТИНА БАЧ СЕ ПЕДСТАВИЛА У СЛОВЕНИЈИ

ЉУБЉАНА -

Неколико општина и градова Србије представило је данас у Љубљани своју привреду, у организацији Привредне коморе Словеније и пословног српско-словеначког клуба Словенија.

Генерални секретар Привредне коморе, Само Хрибар Милич је нагласио да много словеначких привредника послује у Србији, а није мали број ни оних који су тамо преселили део производње или пословања.

...

Предност за стране инвеститоре у Србји је у отворености њеног тржишта, добрим економским и политичким односима са суседима, као и с Немачком с којом Словенија има највећу робну размену, рекао је он.

Заменик генералног секретара Сталне арбитраже при Привредној комори, Нејц Лах представио је улогу те инститције у пословању словеначких инвеститора и предузећа у Србији.

Стална арбитража има искуства с решавањем спорова међу странама из региона и представља ефикасан и неутралан форум за решавање привредних спорова.

Данас су се у Љубљани представиле општине и градови Бач, Нови Пазар, Свилајнац, Шабац, Власотинце и Житиште, који имају амбиција да привуку словеначке улагаче.