Вести

ОПШТИНА БАЧ ПУСТИЛА У РАД ДВЕ СЛОБОДНЕ ИНТЕРНЕТ ЗОНЕ

Општина Бач је обезбедила две слободне интернет зоне својим грађанима. Предајници су постављени на зграду општине Бач и мотел "Провала" поред истоименог језера. Опрема је пуштена у рад, те грађани преко исте могу бесплатно приступити интернету.

Да би се слободне интернет зоне као тачке јавног приступа интернету заштитиле од злоупотребе, време које један уређај може користити је ограничено. Слободне интернет зоне имају намену информационог сурфовања, те су због спречавања преоптерећења, смањења брзине и злоупотребе програми за преузимање великих фајлова онемогућени.

Да не би било забуне у коришћењу интернета, потребно је да корисници ОБАВЕЗНО на својим уређајима уђу на интернет прво преко претраживача, након чега ће систем избацити поруку добродошлице, извршити верификацију и преусмерити корисника на сајт општине Бач. Након тога је могуће користити остале он-лајн апликације.

Аутоматско конектовање је онемогућено, због непотребног преоптерећења приступне тачке великим бројем непотребно накачених уређаја.