Вести

ОПШТИНА БАЧ ПРЕДСТАВЉЕНА НА САЈМУ EXPO 2015 У МИЛАНУ

На Светском сајму EXPO 2015 Милано на тему “Нахранимо планету. Енергија за живот”
(Feeding the planet – Energy for life) општина Бач се представила у оквиру Региионалне Развојне Агенције са циљем да се представи светској јавности и промовише свој национални идентитет кроз храну и гастрономију, инвестиционе и туристичке потенцијале.

Делегацију наше општине представљали су председник општине Драган Сташевић, заменик председника Зденко Колар и директор Туристичке организације општине Бач Дарко Вoјновић.
На великом платну приказан је промотивни филм о општини Бач, док су се председник и заменик председника у њиховим говорима потрудили да нашу општину представе у најбољем светлу и позову како све инвеститоре тако и посетиоце сајма да буду гости у општини Бач.
Акценат је стављен и на произвођаче меда и јагода, односно на удружење пчелара “Мостонга” и воћарску задругу “Бачка Јагода “ на које смо нарочито поносни јер се већ лагано изграђују као бренд наше општине.
На крају је директор Туристичке организације оптшине Бач представио туристичке потенцијале наше општине и поделио мноштво сувенира, публикација и брошура из Туристичке организације општине Бач.

Сви у делегацији општине Бач су уверени да су потенцијали наше општине достојно презентовани и сви су сложни у оцени да је овакав вид презентовања добар корак да се скрене пажња на потенцијале наше општине.

На овај начин, поред добрих контаката са пословним партнерима из Европе, послали смо свету афирмативну поруку да и мале општине могу поседовати огромне како туристичке тако и инвестиционе потенцијале.