Вести

ОПШТИНА БАЧ ОБЕЗБЕДИЛА БЕСПЛАТАН ИНТЕРНЕТ У КРУГУ ШКОЛЕ У БАЧУ

На основу примера добре праксе из ранијег периода, општина Бач је на почетку школске године обезбедила предајник бесплатног интернета у Бачу. Овога пута циљна група корисника су ђаци и запослени у предшколском, основном и средњешколском узрасту, спортисти, као и сви остали грађани општине Бач који се нађу у близини објеката школе, Предшколске установе и спортске хале у Бачу.
Опрема је пуштена у рад, а предузете су и мере како би се интернет зона као тачка јавног приступа интернету заштитила од злоупотребе превасходно у смислу ограниченог времена коришћења које један уређај може да користи. Слободна интернет зона има намену информационог сурфовања, те су због спречавања преоптерећења, смањења брзине и злоупотребе програми за преузимање великих фајлова онемогућени.
Да не би било забуне у коришћењу интернета, потребно је да корисници ОБАВЕЗНО на својим уређајима уђу на интернет прво преко подразумеваног (default) претраживача, након чега ће систем избацити поруку добродошлице, извршити верификацију и преусмерити корисника на сајт општине Бач.
Након тога је могуће користити све остале он-лајн апликације. Аутоматско конектовање је онемогућено, због непотребног преоптерећења приступне тачке великим бројем непотребно накачених уређаја.