Вести

Општина Бач је преко Фонда за развој пољопривреде исплатила субвенције

Општина Бач је преко Фонда за развој пољопривреде ове недеље исплатила субвенције за 83 пољопривредна газдинстава са територије општине Бач у укупној вредности од 2.659.810,00 динара. Субвенције су биле намењене за изградњу експлоатационих бунара, чиме се површина пољопривредног земљишта на територији општине повећана за 300 ха.
Конкурс је био намењен малим пољопривредним произвођачима који обрађују до 5 ха земљишта. "Око 50 % становништва општине Бач се бави неким видом пољопривреде, а око 2000 пољопривредних газдинстава, чак 75 % обрађује 5 или мање хектара земљишта", изјавио је директор Фонда за развој пољопривреде Горан Чалић, додајући да ће Фонд и у будуће наставити да подстиче мале произвођаче.
Резултати конкурса су значајни - чак 300 ха обрадивог земљишта се сада наводњава, што је за 15 % више у поређењу са претходном годином. " Са резултатима конкурса показали смо да смо у могућности да препознамо потребе пољопривредника и надамо се да су ови позитивни резултати само мали део онога што ће Фонда да уради за развој пољопривреде у нашој општини", изјавио је председник општине Бач Драган Сташевић исказујући своје задовољство.
Ово је први конкурс који је Фонд за развој пољопривреде расписао, а до краја године планирано је реализација још неколико конкурса којима ће се субвенционисати развоји и других грана пољопривреде.