Вести

Општина Бач - историја, култура, инвестиције.

БАЧ -

Општина Бач, кроз пројекат "Српска слагалица" Министарства државне управе и локалне самоуправе представља ове седмице своје специфичности у различитим областима - историји, култури, инвестицијама, гастрономији, саопштило је данас министарство.

Посетом сајту www.serbianpuzzle.rs заинтересовани могу да сазнају како се припрема традиционални бачки ручак, какви су инвестициони и туристички потенцијали општине Бач, наведено је у саопштењу.

Председник општине Бач Драган Сташевић поводом учешћа у пројекту "Serbian puzzle" каже та општина има велики туристички потенцијал, наводи се у саопштењу.

Према његовим речима, осим културно историјских споменика, границу општине чини река Дунав, у дужини од 43 километра, а у општини се налази најдубље природно језеро у Војводини - језеро Провала.

Бач је мултикултурална, мултинационална и вишејезична средина која нас управо у тој својој разноликости чини богатом културом и обичајима, додао је први човек те општине.

У саопштењу се додаје и да је већ 11 година Бач домаћин "Данима европске баштине", манифестацији подржаној од Савета Европе, која окупља градове и општине ради промоције свог културног наслеђа.