Вести

Нова локална власт која ће руководити општином Бач у предстојећем периоду формирана је на конститутивној седници Скупштине

Нова локална власт која ће руководити општином Бач у предстојећем периоду формирана је данас 21.08.2020. године на конститутивној седници Скупштине.
За новог председника Скупштине општине Бач изабран је Драган Амиџић (СНС) др ветерине из Бача, док је заменик председника Скупштине Станко Кондић (СНС) пензионер из Бача. За секретара Скупштине изгласана је Тања Мијић правник док је за њеног заменика постављен Јарослав Кућенин такође правник. Нови председник општине Бач је др стоматологије Стева Панић (СНС), а заменик председника општине Бач је Марина Балабан (СНС).
Захваљујући убедљивој победи на изборима одржаним 21.6.2020. Српска напредна странка и изборна листа - "Александар Вучић - за нашу децу" ће у новом локалном парламенту имати 17 одборника, изборна листа "Војвођански фронт - уједињени за демократски Бач" 2 одборника, "Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије" 2 одборничка мандата, изборна листа "Група грађана: МОЈ БАЧ - ВОЛИМ БАЧ И БОРИМ СЕ ЗА СВОЈ ГРАД" 3 одборника и Српска радикална странка једно одборничко место. Локални парламент чини укупно 25 одборника.