Вести

НАГРАДА ‘’ЕВРОПА НОСТРА’’.

На простору Бачке тврђаве, у понедељак 01. октобра 2018. године одржана је свечаност откривања бронзане плакете на донжон кули којом је Европска унија наградила пројекат "Векови Бача" у категорији конзервације културног наслеђа.
Идејни творац и реализатор пројекта "Векови Бача" је госпођа др Слaвица Вујовић из Покрајинског завода за заштиту споменика културе, која већ годинама ради на овом пројекту у општини Бач.
Плакету су открили Тибор Наврачич, европски комесар за образовање, културу, омладину и спорт, и Снежана Квадвлих-Михаиловић, генерални секретар Европе Ностре. Свечаности су присуствовали помоћница министра културе Асја Драча Монтеан, амбасадор Европске уније у Србији Сем Фабрици, председник општине Бач Борислав Антонић, покрајински секретар за културу Драгана Милошевић и покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић.
Гости су након пригодног програма на средњовековној тврђави посетили и фрањевачки самостан у Бачу, где се приводи крају реализација пројекта обнове и рехабилитације самостана коју финансира Европска унија. Након округлог стола који је одржан у холу ОШ “Вук Караџић” oрганизована је посeта православног манастира у Бођанима.