Вести

ИЗВЕШТАЈ СА 51. МЕЂУНАРОДНОГ САЈМА ТУРИЗМА

Туристичка организација општине Бач и ове године се представила на 51. Међународном сајму туризма, који је у Новом Саду одржан у периоду од 04.10. до 07.10.2018. године.

Штанд ТОО Бач и ове године се налазио у склопу штанда Туристичке организације Војводине. Разноврсни програми који промовишу богату и несвакидашњу понуду како културног тако и активног туризма у општини Бач, али и гастро ужитак и смештајне капацитете, уз незаобилазне сувенире најзначајнијих културно-историјских, али и верских објеката у општини Бач, као што су Тврђава Бач и Манастир Бођани, красили су штанд ТОО Бач.
Овогодишњи сајам туризма отворио је Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић који је том приликом истакао да је Министарство у протекле три године издвојило преко 410 милиона динара у Војводини за развој различитих инфраструктурних пројеката, са циљем да би оно што смо називали потенцијалима у будућности називамо конкурентним предностима на тржишту.

Изложбене поставке туристичких организација, полице са производима попут домаћег сира и меда, али и конгресне активности и импровизације адреналинских спортова употпуниле су простор Новосадског сајма, на којем се представило преко 450 излагача из 20 земаља.

У години у којој се обележава европско културно наслеђе Тврђава Бач која је овенчана наградом Европе Ностре била је посебно интересантна посетиоцима из региона, али и иностранства, које је највише занимало у каквом је стању Тврђава тренутно, да ли може да се уђе у Донжон кулу, али и која места у општини Бач препоручујемо за породични одмор, као и где могу да пецају и поједу најбољу рибљу чорбу.

У оквиру сајма туризма штанд ТОО Бач посетио је и председник општине Бач, Борислав Антонић.