САОПШТЕЊЕ ОО СНС БАЧ ПОВОДОМ НАПАДА НА ПРЕМИЈЕРА СРБИЈЕ

Општински одбор Српске напредне странке Бач најоштрије осуђује скандалозан и вандалски чин напада на премијера Србије и председника Српске напредне странке, Александра Вучића, док је одавао почаст жртвама и зарад бољих односа српског и бошњачког народа пружао руку помирења.

Србија се залаже за политику мира, политику сарадње у региону и стабилности али нажалост постоје људи који желе да зауставе овај процес. Овај морални чин премијера Србије када је учинио све да изрази поштовање према невиним жртвама ће остати запамћен по каменовању, увредама, уништавању возила, покушају линча и нападу бошњачких екстремиста. Дан када су обе руке требале бити пружене у циљу помирења и који је требао да буде свети ће заувек остати укаљан довођењем у опасност живота председника Владе.

Како је јасно да постоји политичка позадина овог догађаја захтевамо хитну реакцију надлежних институција у откривању организатора и починилаца овог тешког кривичног дела.

Општински одбор Српске напредне странке Бач пружа пуну подршку премијеру Александру Вучићу, политици помирења, настојању да очува мир и побољша односе два народа. Позивамо све грађане Србије да на бошњаке гледају као на своје пријатеље јер верујемо да је политика помирења став и већине бошњачког народа, што су показале и мајке Сребренице.

Служба за информисање
Српска напредна странка ОО Бач