ИЗЈАВА ПРЕДСЕДНИКА ОО СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ БАЧ

Пре двадесет година, Бач, као и многе друге општине и градови Србије, отворио је своја врата и пружио руке хиљадама људи који су протерани из својих домова. Одајући пошту свим невино страдалим мушкарцима, женама, свој деци и старцима који нису успели да стигну до свог уточишта негде у Србији дајемо обећање да ћемо као и до сада учинити све да олакшамо живот онима који су свој други дом пронашли у нашој општини бежећи од највећег злочина у новијој историји.

Општина Бач је прошле године успешно завршила пројекат набавке грађевинског материјала за 10 породица избеглих и расељених лица. Српска напредна странка је средства за ове намене обезбедила још 2012. када је по први пут била на власти у Бачу али су она по доласку ДС на власт неоправдано утрошена негде другде. 2014. године када је СНС поново преузела власт у општини Бач, уз домаћинско управљање буџетом поново су обезбеђена средства за овај пројекат који је исте године реализован а после две дуге године чекања. Сматрајући да сви становници општине Бач треба да живе достојно човеку Српска напредна странка у Бачу као стожер власти чини и чиниће све да помогне породицама избеглих и расељених лица.

Задатак нам је да пронађемо начин да се трајно реши стамбено питање свих прогнаних породица, да ли путем доделе грађевинког материјала или на неки други начин како би сваки члан тих породица имао дом у општини Бач. И ове године општина Бач додељује грађавински материјал за адаптацију или завршетак објекта породицама избеглих и расељених лица и спроводи пројекат помоћи за економско оснаживање породица избеглица кроз доходовне активности.

Општина Бач је мултиетничка, мултикултуларна и верски разнолика општина, општина која је показала своју солидарност примајући све оне који су закуцали на наша врата и то је оно на шта смо увек били поносни и бићемо у будућности. Иако никада нећемо моћи да избришемо тужна сећања наших сународника на стравичне злочине који су претрпели и чији су сведоци били као жртве највећег етничког чишћења у Европи, учинићемо све што нам скроман буџет општине дозвољава да изградимо бољу будућност за сваког од њих. Борићемо се да коначно остваре основна људска права снажно настављајући градњу лепше будућности свих наших становника.

Председник ОО Српске напредне странке Бач

Драган Сташевић